Despre

Step #1

Acest blog a fost pornit de mine, Ana-Maria Stancu, in cadrul proiectului #scoalaflanco. Flanco a pus la bataie o tableta Lenovo pentru cel mai bun articol de blog din domeniul tehnologiei. Cum nu aveam un blog, intr-o seara l-am pus pe picioare pe acesta si am scris acest articol, cu care am si castigat:p.

Pentru prima pagina aveam aceasta descriere:

„Sunt femeie, mama, si nu lucrez in domeniul IT. Si, totusi, ma pasioneaza domeniul:). Ma pasioneaza pentru ca inventiile au un mare potential in orice domeniu de activitate. Ma pasioneaza pentru ca lumea se schimba in jurul nostru si ai senzatia ca daca clipesti un pic, ai ratat o groaza de chestii.

Nu, nu este un blog de IT pentru femei. Este un blog despre tehnologie, pentru cei interesati de tehnologie, barbati sau femei, adulti sau copii. Un blog pe care sa il citesti intr-o pauza.”

Step #2

Proiectul Pauza de tehnologie s-a nascut dintr-un gand postat pe Facebook

ideea

in timpul evenimentului Out4Coding organizat de Digital Citizens intr-un mall din Bucuresti, cu ocazia Saptamanii Europene a Programarii.

Probabil ar fi ramas un gand pus in practica mai tarziu daca nu aflam de la Victor Negrescu, Parlamentar European, ca in perioada 18 – 25 noiembrie se organizeaza si Saptamana Europeana a Roboticii la nivelul UE.

In mai putin de o luna am reusit organizarea fazei pilot a proiectului „Pauza de tehnologie”. Am reusit sa obtinem de la Ascendia 2 robotei, achizitionati special pentru acest eveniment:), Samsung Romania ne-a imprumutat 2 perechi de ochelari VR si niste Aliens ni l-au dat un pic pe Woogie, asistentul virtual pentru copii, aflat inca in stadiul de prototipare.

Cu toti acesti prieteni alaturi si ajutati si de Digital Citizens, am fost in Targoviste, la Clubul de robotica, in Ploiesti la Colegiul Mihai Viteazul, la scoala din comuna Sotrile, jud. Prahova, la scoala din Mihailesti, jud. Buzau, in Buzau la Liceul B.P. Hasdeu, la Liceul Dumitru Motoc din sectorul 5, Bucuresti si la Centrul Edulier din Bucuresti. Aici puteti afla mai multe si puteti vedea si pozele tinerilor incantati:).

A fost o experienta care sigur merita repetata, eventual si imbunatatita, pentru ca au fost super entuziasmati tinerii (si cei de la liceu si cei mici de scoala generala si gradinita:)

In Ploiesti l-am cunoscut pe Adi, care a fost interesant sa scriem impreuna pe acest blog si impreuna cu el am gandit acest blog ca fiind unul colaborativ, scris de si pentru tinerii din Romania.

Iata si cum se descrie el: „Sunt un elev caruia de mic i-a placut tot ce tinea de tehnologie (pe bune, la 2 ani ma jucam cu telefoane). Ma consider o persoana extrem de deschisa la ,,NOU” (initiative, hobby-uri etc), iar acum, ca am ajuns la un liceu cu profil bazat pe informatica, sunt si mai convins decat inainte ca doresc o cariera in acest domeniu. As fi vrut, insa, sa si comunic in domeniul acesta, de aceea, in momentul in care acest proiect a fost prezentat in liceul meu, m-am gandit ca asta ar putea fi ocazia sa fac mai mult.”

Step #3

Povestea continua… va tinem la curent:)