Gadget-uri pentru vara

Oficial a inceput vara pentru toti elevii si studentii (bafta la examene ! 😀 ). Asa ca m-am gandit ca ar fi frumos pentru multi sa-si inceapa aceasta vara cu ceva nou in colectia lor de gadget-uri. Si aici nu ma refer neaparat la cel mai nou iPhone sau altceva asemanator, ci la lucruri folositoare ce sigur vor prinde bine oricui pe parcursul verii:

       1. Baterie externa

Pur si simplu salvatoare. Pe parcursul unei zile ajungi sa iti folosesti smartphone-ul destul de mult. Multimedia, social media, gaming, toate acestea consuma rapid bateria unui telefon obisnuit. O baterie externa iti permite sa poti face asta si in a doua jumatate a zile daca nu ai la indemana o priza. Si poate vei spune acum ca tu nu ai nevoie de asa ceva, ca bateria noului tau telefon (sau poate a unui telefon ceva mai vechi, de ce nu) te tine lejer o zi. Iti pot garanta ca nu este chiar asa.

Telefonul meu are un procesor destul de puternic si o baterie cu o capacitate sub 3000 mAh. De cand il am, datele mobile sunt in permanenta activate. Folosesc un smartwatch, deci bluetooth-ul este mereu pornit. Tin la acest telefon, nu mi-ar placea sa il pierd, asa ca tin locatia pornita mereu, in modul power saving, totusi. De asemenea, imi tin toate fisierele, pozele etc. in cloud, astfel telefonul meu isi sincronizeaza conturile automat, pentru a putea avea acces mereu la toate datele mele. Daca faci aceste patru lucruri simultan de cand ai cumparat un smartphone te asigur ca bateria se va deteriora in timp. Si poate situatia mea este putin cam la extrem, dar este foarte simplu sa ajungi intr-o situatie in care 3 din cele 4 setari de mai sus sa le ai si tu activate constant. Adica internetul in Romania este asa de ieftin, iar daca ai un telefon ce costa destul de mult, locatia, datele mobile si auto-sincronizarea sunt niste optiuni asa de bune, nu?

Inainte de a achizitiona o baterie externa sunt cateva lucruri pe care ar trebui sa le iei in considerare, mai exact doua: capacitatea bateriei telefonului tau si amperajul furnizat de incarcatorul acestuia. Informatii simplu de obtinut. Pentru prima da o simpla cautare pe net cu modelul telefonului tau si vei afla imediat capacitatea bateriei. Cat despre a doua, pe orice incarcator trebuie sa scrie ceva de genul ,,Output: 2A”(acel numar este ceea ce cauti). De asemenea, te-ar mai putea interesa daca telefonul tau suporta Quick Charge si, mai exact, ce versiune. Aceasta este o tehnologie ce ii permite telefonului tau sa se incarce mai repede cu un incarcator ce suporta minim aceiasi versiune de Quick Charge. Aceasta este optionala, deoarece implica un cost ridicat – mai ridicat ca al bateriei externe si nu este singura tehnologie de acest fel (spre exemplu fast charge de la Samsung face acelasi lucru), asta putand complicand alegerea unei baterii externe. Daca totusi vrei o astfel de baterie externa, poti gasi versiunea de Quick Charge (daca are in primul rand) la fel cum ai gasit capatitatea bateriei telefonului tau. Revenind, sa dam un exemplu, 3000 mAh cu un incarcator de 2A, fara quick charge. Astfel, probabil vei vrea o baterie externa cu 6000 mAh,pentru a iti incarca telefonul de doua ori cu o singura incarcare a bateriei externe, si care poate livra OBLIGATORIU 2A pentru ati incarca telefonul(ar fi ok si 1A, dar nimic mai mult de 2).

Cam asta este tot ce e de stiut despre o baterie externa si de ce ai vrea una. Eu as recomanda aceasta baterie ce ar trebuie sa satisfaca pe oricine.

       2. Boxa wireless

res_e23ccdf16e1b101c89fdaf52d49b8e1a_fullAceast produs nu cred ca mai are nevoie de introducere. Nu ar trebui sa lipseasca pe timp de vara. Indiferent ca iesi langa bloc cu prietenii sau mergi la o petrecere sau pur si simplu stai acasa, asa ceva este perfect pentru orice situatie, desi, pentru acasa recomand un sistem audio in toata regula.

Nu sunt multe de stiut cand alegi o boxa wireless. Putere cat mai mare, o versiune de bluetooth suportata cat mai noua, eventual cat mai compacta si de ce nu certificare de rezistenta impotriva apei si a prafului sau chiar certificare Hi-Fi (pentru o calitate superioara a sunetului). Cel mai bine inainte de a-ti cumpara o boxa wireless este sa vezi cateva modele care ti-ar placea si apoi sa cauti teste cu ele sa vezi daca s-ar potrivi gusturilor tale. Ce pot recomanda eu este boxa JBL GO, o boxa destul de laudata ce, pe hartie, pare destul de buna. De asemenea vine de la un brand destul de cunoscut in domeniu si la un pret decent. O puteti gasi aici.

       3. Bratara de fitness

Ce moment mai bun pentru a face sport poate exista? Desi pare o fita, o bratara de fitness sau un smartwatch cu functii fitness (in cazul smartwatch-urilor recomand orice ceas ce are ca sistem de operare Android Wear) poate sa va motiveze in a face mai multa miscare oferindu-va statistici cu progresul vostru pe parcursul unei zile. Spre exemplu daca azi ai facut 5000 de pasi, poate vei fi motivat ca maine sa faci 6000.

Recomand bratara Fitbit Charge 2 deoarece este perfecta pentru orice fel de activitate ai face sau bratara A+ Energy daca nu esti asa de pasionat de sport si nu esti dispus sa dai atat de mult pe un astfel de produs.

      4. Chromecast

Chromecastul este un dispozitiv ce transforma orice televizor (ce prezinta o intrare HDMI) sau boxa (ce are intrare AUX) intr-un dispozitiv smart, putand trimite continut de pe orice telefon, tableta, PC catre acesta. Acum ca ai mai mult timp liber, de ce sa il irosesti punand un film pe un stick pentru al putea vedea pe ecranul cel mare, sau sa legi un laptop la televizor/sistemul audio daca vrei sa te uiti la un film/sa asculti muzica legal (chiar daca ai luat filmul de pe un site ce spune ca il ofera gratuit, tot piraterie se numeste, tot ,,ilegal” este, daca nu am fi in Romania 😀 ). Cu un asfel de dispozitiv poti face toate aceste lucruri mult mai simplu, ba chiar mai multe. Eu pe al meu il folosesc cel mai des pentru a ma uita la YouTube pe un televizor care nu este smart.

Exista 3 variante. Chromecast 2, pentru televizoare FullHD , Chromecast Ultra, pentru televizoare 4K , si Chromecast Audio, pentru sisteme audio.

      5. Mini ventilator USBres_5f7d8a9ea504a73a5a4795ebac82f9b2_450x450_3s56

De acord, suna ridicol. Pana cand urci intr-un autobuz plin la 30°C. Acesta se contecteza la telefonul tau prin micro-USB sau la PC-ul sau bateria ta externa (uite un alt motiv pentru care este utila:p), prin USB (uite aici modelul cu USB si micro-USB), sau prin Lightning la un iPhone/iPad (uite aici modelul cu Lightning). Nu cred ca mai e nevoie de o alta prezentare.

      6.Mini frigider USBres_6cfb98607d4e392afb584e6d3ebab228_450x450_78a5

OK,  produsul este mai mult o gluma, dar poate fi chiar util. In el dupa cum se poate vedea in imagine incape doar o doza de suc. E drept ca nu poti face prea multe cu el, dar poate fi un cadou amuzant.

       7.Casti wireless

Banuiesc ca esti familiarizat cu ce sunt acelea ,,casti”. Castile wireless sunt niste casti care se conecteaza la dispozitivul tau prin bluetooth (sau ceva reciver cu wi-fi, dar acelea nu sunt chiar portabile) si iti permit sa te misti mult mai liber, fara a mai fi legat/a printr-un cablu de dispozitivul tau. Astfel, nu sunt prea multe de spus. Poate doar ca in cazul acestui produs este bine sa alegi un brand cunoscut deoarece, in lipsa unui cablu, calitatea sunetului este mai scazuta. Voi recomanda doar casti dedicate pentru muzica, caci cele pentru gaming sunt destul de scumpe.  Aici ma refer la aceste casti de la Sony, pur si simplu bune. Sunt aproape clasice. Desi mai scumpe, sunt o alegere de durata.

Concluzionand, acestea sunt 7 gadget-uri ce merita sa se afle cu voi vara asta. Astfel, va urez tuturor sa va distrati cu (sau fara) noile voastre ,,jucarii” .

© Sursa foto: emag.ro si techlife.samsung.com

Pascu Adrian

Sunt un elev caruia de mic i-a placut tot ce tinea de tehnologie (pe bune, la 2 ani ma jucam cu telefoane). Ma consider o persoana extrem de deschisa la ,,NOU” (initiative, hobby-uri etc), iar acum, ca am ajuns la un liceu cu profil bazat pe informatica, sunt si mai convins decat inainte ca doresc o cariera in acest domeniu. As fi vrut, insa, sa si comunic in domeniul acesta, de aceea, in momentul in care acest proiect a fost prezentat in liceul meu, m-am gandit ca asta ar putea fi ocazia sa fac mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *