Mingea pentru copiii secolului 21

Minge, leapsa, sotron…

Multi copii din urmatoarea generatie vor intreba probabil ce inseamna aceste cuvinte, generatiile vechi amintindu-si cu nostalgie momentele copilariei marcate de aceste jocuri. Este evident ca multi copii isi petrec destul de mult timp in fata unui ecran de mici. Si asta nu e neaparat un lucru rau. Pokemon Go este un exemplu de joc ce ii face pe copii sa exploreze si sa SOCIALIZEZE . Socializarea este de fapt problema, si nu modul in care este facuta, atata timp cat este socializare in adevaratul sens al cuvantului.

Astfel, baietii de la PlayImpossible au venit cu o solutie destul de ingenioasa, numita Gameball. Dupa cum spune si numele, este vorba despre o minge, dar nu orice fel de minge. Avand dimensiunile unei mingii de handbal, aceasta incorporeaza cativa senzori care impreuna cu telefonul tau, la care se conecteaza prin Bluetooth, creeaza o experienta de joaca veche, dar modernizata.

Cum face asta mai exact? Simplu. Prin aplicatia pe care o instalezi pe device-ul tau cu android sau iOS (cu putin noroc la lansare va exista si o versiune pentru Windows Mobile) poti alege cateva jocuri clasice cum ar fi hot potato (un fel de leapsa cu mingea) sau poti sa te intreci cu prietenii tai pentru a vedea cine arunca mingea mai sus, spre exemplu. Toate acestea sunt posibile prin intermediul senzorilor incorporati care transmit device-ului tau datele necesare pentru a putea stabili ulterior un clasament destul de precis.

. 

Pana aici totul este foarte frumos. Copilul tau iese din casa si se joaca cu mingea in loc sa stea sa se joace pe telefon. Iar cu putin noroc, chiar daca i se termina bateria, va folosi mingea ca pe una normala, nu? Pai, doar daca i se descarca device-ul. Mingea pe de alta parte, foloseste ca baterie un supercapacitor care permite aproape doua ore de joaca cu doar 15 secunde de incarcare, astfel facand joaca sa dureze cat mai mult. Personal, daca as fi parinte, aceasta ar fi cu siguranta jucaria pe care i-as lua-o copilului meu de Paste, desi momentan proiectul nu a reusit sa stranga fondurile necesare pe Indiegogo:(

© Sursa foto si video : www.fastcompany.com

Pascu Adrian

Sunt un elev caruia de mic i-a placut tot ce tinea de tehnologie (pe bune, la 2 ani ma jucam cu telefoane). Ma consider o persoana extrem de deschisa la ,,NOU” (initiative, hobby-uri etc), iar acum, ca am ajuns la un liceu cu profil bazat pe informatica, sunt si mai convins decat inainte ca doresc o cariera in acest domeniu. As fi vrut, insa, sa si comunic in domeniul acesta, de aceea, in momentul in care acest proiect a fost prezentat in liceul meu, m-am gandit ca asta ar putea fi ocazia sa fac mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *